Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z sierpień, 2015

BEZPŁATNE WARSZTATY MASAŻU w GLOKER ruszają od września!

Wiemy, że chcecie być wszędzie naraz i robić tysiące fascynujących rzeczy.  Do tego szkoła, praca, obowiązki w domu. Wasza szkoła, praca, rodzina, zajęcia dodatkowe nie mogą i przecież nie muszą stawać na przeszkodzie w samorealizacji.  Rozumiemy, że ciężko to wszystko pogodzić dlatego wprowadzamy elastyczne systemy nauki, do tego udało nam się otrzymać kolejne dofinansowanie i wiecie co? mamy super wiadomość... Postanowiliśmy ruszyć z BEZPŁATNYMI WARSZTATAMI MASAŻU , a czas nauki dopasować do Waszych potrzeb. Możecie uczyć się w ciągu dnia, 3 razy w tygodniu w godzinach 9-15, wieczorami 4 dni w tygodniu w godzinach 17-20, lub poświęcić na to weekendowe wieczory od piątku do niedzieli w godzinach 17-20. I to nie wszystko, bo nie tylko system nauki wybieracie sami, ale i długość nauki. M ożecie uczyć się pół roku (lub krócej), rok lub dwa lata, w zależności od tego jakie kwalifikacje chcecie zdobyć - tu o o szczegóły najlepiej dopytać w naszym sekretariacie .

Nie dajcie się nabrać - lato jest na półmetku!

Nie dajmy się zwariować, trzeci tydzień sierpnia to wcale nie koniec lata! Ok, kasztany już pożółkły, wcześniej robi się ciemno, rano zdarza się mgła i coraz bliżej do września. Ale, noce nadal ciepłe, ogródki pełne ludzi, a plaże pełne parawanów. Tak wiemy, że wrzesień zawsze kojarzył się będzie z powrotem do szkoły, ale to nie musi być trauma, jeśli wybierzecie szkołę dobrze ;) Oczywiście zapraszamy do NAS . Zapraszamy z wielu powodów, nie chcemy tu robić sobie kampanii, zaglądniecie na naszą stronę, to zobaczycie. Mnóstwo fajnych i modnych teraz kierunków, nacisk na praktyki, dofinansowanie, elastyczne systemy nauki, młoda kadra pedagogiczna. Do tego, zajęcia w centrum Krakowa. Kraków to miasto, w którym cały rok coś się dzieje. Dla tych, którzy nie wiedzą co tu robić ( choć nie chce nam się wierzyć, że są tacy ) kilka małych podpowiedzi zanim ruszycie do szkoły ;) W najbliższy czwartek rusza KRAKÓW LIVE FESTIVAL.  Potężna dawka dobrej muzyki w samym sercu miast bo na sł

Multitasking, czyli potrafisz więcej niż inni.

Co się kryje pod dzisiejszym tajemniczym tytułem? Już tłumaczymy :) To, że dziś dobrze jest wiedzieć więcej i umieć więcej chyba dla nikogo nie jest tajemnicą. To, że w pracy będziesz zarabiać więcej, jeśli oprócz pisania fajnych tekstów, będziecie je potrafili zredagować, edytować i złożyć w artykuł na pewno nie zaszkodzi Twojej wypłacie. To, że robisz świetne zdjęcia, ale potrafisz je również :podkręcić" w photoshopie, a dodatkowo potrafisz zająć się księgowością firmy, też na pewno będzie miało korzystny wpływ na Twoją pozycję w firmie. Jesteś trenerem fitnessu i masażystą? Super, pracę dostaniesz w każdym klubie sportowym. Dekorator wnętrz i dodatkowo florysta? Twój wachlarz usług rośnie.  A co jeśli, przy podjęciu jednego kierunku, drugi możesz studiować za free?  Co jeśli możemy dofinansować Twoje marzenia, pomóc Ci w zrobieniu kariery, zdobyciu fajnej pracy połączonej z pasją? Możemy i zrobimy to! Nasze kierunki dofinansowane znajdziesz TUTAJ . A te, które są z

Z czym to się je, czyli czym zajmuje się technolog żywności.

Technik technologii żywności brzmi bardzo poważnie i tajemniczo. Po tym, małym wprowadzeniu już będzie nieco mniej tajemniczo, ale że to poważny, ważny i prawdziwy zawód, będziecie pewni. Technik, technolog, obie nazwy są prawidłowe, zajmuje się nadzorowaniem procesu przetwarzania surowców roślinnych i zwierzęcych w produkty spożywcze. Pilnuje, by zachowane były odpowiednie procedury i standardy. Do jego zadań należy opracowywanie receptur i norm zakładowych danego produktu. To znaczy, że "towarzyszy" produktowi od uzyskania do przetworzenia. Technolog żywności decyduje, z jakiego źródła będzie produkt, ile osób będzie pracowało nad jego przetworzeniem, na jakich maszynach i w jakim czasie. Tylko on wie, skąd pochodzą jajka, użyte do pieczenia babeczek które masz dziś na podwieczorek, a skąd owoce, z których jest zrobiony Twój sok. Ponieważ zarówno surowców jak i technik obróbki jest sporo, sporo jest też specjalizacji w technologii żywności. I tak, mamy np. cukrowni