
CZAS TRWANIA: 30 GODZIN
CENA KURSU: 490 zł
CENA KURSU WEEKENDOWEGO: 590 zł
ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W TYGODNIU W GODZINACH OD 17:00-20:00 LUB W CZASIE WEEKENDÓW W GODZINACH OD 9:00-15:00
Cele:
* poznanie zasad zdrowego i racjonalnego odżywiania oraz rodzajów diet,
* sporządzanie planów dietetycznych,
* zdobycie wiedzy z zakresu sporządzania posiłków i łączenia produktów,
* przygotowanie własnego planu dietetycznego
Program kursu:
1. Zasady zdrowego i racjonalnego odżywiania, poszczególne rodzaje diet: odchudzające, wspomagające modelowanie sylwetki, dla aktywnych i sportowców, dla alergików.
2. Plany dietetyczne dobrane do wieku, stanu zdrowia, trybu życia i płci.
3. Rola, podział i źródła poszczególnych składników odżywczych.
4. Zapotrzebowanie i normy żywieniowe określonych grup ludności. Racjonalne dobieranie pokarmów i dostosowanie do indywidualnych zapotrzebowań.
5. Wpływ odżywiania na sylwetkę, wygląd i kondycję skóry, włosów, paznokci.
6. Wspomaganie leczenia chorób cywilizacyjnych, higiena układu pokarmowego.
7. Zalecane sposoby przyrządzania posiłków i łączenie produktów.
UWAGA! KOLEJNA EDYCJA KURSU 10.05.2010r.
CENA KURSU: 490 zł
CENA KURSU WEEKENDOWEGO: 590 zł
ZAJĘCIA ODBYWAJĄ SIĘ W TYGODNIU W GODZINACH OD 17:00-20:00 LUB W CZASIE WEEKENDÓW W GODZINACH OD 9:00-15:00
Cele:
* poznanie zasad zdrowego i racjonalnego odżywiania oraz rodzajów diet,
* sporządzanie planów dietetycznych,
* zdobycie wiedzy z zakresu sporządzania posiłków i łączenia produktów,
* przygotowanie własnego planu dietetycznego
Program kursu:
1. Zasady zdrowego i racjonalnego odżywiania, poszczególne rodzaje diet: odchudzające, wspomagające modelowanie sylwetki, dla aktywnych i sportowców, dla alergików.
2. Plany dietetyczne dobrane do wieku, stanu zdrowia, trybu życia i płci.
3. Rola, podział i źródła poszczególnych składników odżywczych.
4. Zapotrzebowanie i normy żywieniowe określonych grup ludności. Racjonalne dobieranie pokarmów i dostosowanie do indywidualnych zapotrzebowań.
5. Wpływ odżywiania na sylwetkę, wygląd i kondycję skóry, włosów, paznokci.
6. Wspomaganie leczenia chorób cywilizacyjnych, higiena układu pokarmowego.
7. Zalecane sposoby przyrządzania posiłków i łączenie produktów.
PO UKOŃCZENIU KURSU SŁUCHACZE OTRZYMUJĄ ZAŚWIADCZENIE MEN
UWAGA! KOLEJNA EDYCJA KURSU 10.05.2010r.
Komentarze
Prześlij komentarz