Gordon Ramsay- brzmi znajomo?
Ciekawe gdzie robił kurs kucharski, pewnie nie w Krakowie...
Jesteśmy
pewni, że nawet jeśli nie marzycie o karierze gastronomicznej i
niekoniecznie interesują Was kulinaria, tego pana znacie.
Chociażby, z programów telewizyjnych, a jest ich trochę, bo ten szef kuchni to prawdziwy autorytet.
Wydaje
Wam się, że gotowanie to wielka improwizacja? Może tak, ale tylko dla
kulinarnych geniuszy, którzy właśnie wymyślają kompletnie nowe przepisy.
Sztuka
gotowania to liczby, waga, proporcje, taka specyficzna kulinarna
matematyka. Szkoła gastronomiczna wymaga przede wszystkim umiejętności
manualnych.
Oto kilka istotnych liczb dotyczących najlepiej zarabiającego kucharza na świecie.
18 tyle lat miał Gordon Ramsay, kiedy jego piłkarska kariera została przerwana przez poważną kontuzję.
27 lat miał Gordon, kiedy zaczął prace w restauracji, która otrzymała, dzięki niemu 2 gwiazdki od przewodnika Michelin.
32 lata miał, kiedy otworzył swoją własną restaurację, a ta z kolei dostała potem 3 gwiazdki Michelin.
15 gwiazdek przewodnika Michelin tyle łącznie zdobył dla wszystkich swoich, ponad 30 restauracji.
Ile zarabia Gordon Ramsay? Heh no tego nie wiemy, ale wiemy, że to najbogatszy kucharz świata.
Zarabiają nie tyko jego restauracje, Ramsay dostaje wynagrodzenia za reklamy i programy telewizyjne ze swoim udziałem.
Dlaczego piszemy, o najbogatszym kucharzu świata?
Bo i on kiedyś zaczynał od szkoły kulinarnej. Miał 18 lat, kiedy, zaczął naukę.
Nasza
szkoła gotowania Gloker w Krakowie to miejsce, gdzie dobrze zacząć.
tym
bardziej, że mamy dofinansowany kurs kucharski - możecie się uczyć w
profesjonalnej kuchni i płacić jedynie 50zł. miesięcznie.
Sporządzanie potraw i napojów to kurs KUCHARZ,
w programie m.in. zgłębicie tajniki podstaw żywienia, gotowania i
przechowywania żywności i możecie śmiało ruszać na podbój
gastronomicznego świata.
Możecie też kontynuować naukę na kierunku TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH.
Krakowska szkoła gotowania Gloker, zapewnia Wam wszelkie materiały, sprzęt, pracę w profesjonalnej kuchni i co ważne - praktyki z referencjami od pracodawców.
Warto zacząć gotować w Gloker by zainwestować w swoją przyszłość.
Jeśli kochasz lub chcesz pokochać gotowanie - zapraszamy.
Wszelkie informacje otrzymasz kontaktując się z naszym SEKRETARIATEM.
Wstępna rezerwacja miejsca TUTAJ. Pamiętaj, że liczba miejsc jest ograniczona, a my zaczynamy dwa razy w roku - w lutym i we wrześniu!
Masz pytania? Zadzwoń tel.
509 986 445 lub napisz
gloker.krakow@gmail.com
Komentarze
Prześlij komentarz